OFFERTFÖRFRÅGAN

Snabbt, Enkelt & Effektivt

Skicka in en online-förfrågan för ert projekt, snabbt och enkelt på era villkor.

Se våra skyltprofiler

Behöver du hjälp?

Kontaktinformation & Uppgifter

Kontaktinformation & Uppgifter om företaget

Skyltens Profil

Ange vilken skyltprofil ni önskar er skylt

Infästningsmetod

Ange vilken infästningsmetod som passar ert projekt

Skyltmått & Logotyp

Ange de önskade måtten för skylten

Montage

Om ni önskar hjälp med montage så ange uppgifter nedan

 • Företag
 • Skyltprofil
 • Infästning
 • Mått & Logotyp
 • Montage

Kontaktuppgifter

Företagsform

Företagsnamn

Organisationsnummer

Personnamn

E-post

Telefonnummer

Profil 1

<img src=

Profil 1 är lämplig för bokstäver med stora läsavstånd och har god läsbarhet från sidan med ljusspridning utan avskärmningskanter. Bokstavsprofilen är tillverkad av plåt och monteras mot en ram av metallprofil eller direkt mot fasaden. På bokstavsfronten monteras belysning i valfri lysfärg.

Profil 2

<img src=

Profil 2 är lämplig för bokstäver på långt läsavstånd och har ett distinkt utseende med avskärmningskanter som riktar ljuset framåt. Bokstavsprofilen är tillverkad av plåt och monteras mot en ram av metallprofil eller direkt mot fasaden. Till skillnad från Profil 1 har Profil 2 en kant på fronten för att avvärja ljus till sidorna. På bokstavsfronten monteras belysning i valfri lysfärg

Profil 3

<img src=

Profil 3 är lämplig för mörka logotyper mot ljusa bakgrunder. Belysningen är monterad på baksidan av bokstavskroppen och belyser den bakomliggande fasaden med indirekt ljus. Detta skapar en Corona runt skylten. En skyltlösning av den här typen blir aldrig påträngande i sin framtoning och används med fördel i känsliga omgivningar där till exempel neonskyltar med synliga rör inte får sättas upp. Corona är också ett bra val för inomhusmiljöer och ger en sober effekt med en diskret charm.

Profil 4

<img src=

Profil 4 är lämplig för logotyper i starka, klara färger. som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas över bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till aluminiumkanten.

Profil 5

<img src=

Profil 5 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas över bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till plastkanten.

Profil 6

<img src=

Profil 6 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas som är nedfräst och sticker ut ca 3 mm. Skyltlösningen har en bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till plastkanten.

Profil 8

<img src=

Profil 8 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Med både front och sidor tillverkade i akryl och invändig LED-belysning avger skylten ljus både framifrån och från sidorna. Skylten monteras på en botten av lackerad aluminium.

Profil L1

<img src=

Fronten för Profil L1 tillverkad av lackerad aluminium med utskuret motiv. Bakom skyltfronten placeras en opalvit akrylskiva. Ljuset i ljuslådan passerar genom de utskurna detaljerna och gör att budskapet framträder med tydlighet. Ljuslådan bestyckas med LED-moduler.

Profil L4

<img src=

Ljuslåda i aluminium som lackeras i valfri RAL-kulör. På fronten monteras en 3 mm tjock opalvit akryl som förses med text/logo i färgad translucent / transparent folie. Ljuslådan bestyckas med LED-moduler.

Profil L10

<img src=

Ljuslåda i aluminium som lackeras i valfri RAL-kulör. Front i aluminium med negativt fräst text/logo. Bakom skyltfronten placeras opalvit akrylskiva med en 10–20 mm limmad text/logo i akryl som sticker ut genom hålen i fronten och ger en fylligare text/logo. Önskas färgad text/logo folieras fronten på den utstickande akrylen med färgad translucent alternativt täckande folie. Ljuslådan bestyckas med LED-moduler.

Bakomliggande Ramverk

<img src=

Ett bakomliggande ramverk för profilbokstäver är det vanligaste alternativet då ramverket lackeras i närliggande RAL som fasadens färg. I ramverket döljer man kablage samt att man får ett enklare och mer kostnadseffektivt montage. Ramverket går från första till sista bokstaven i logotypen, med separata tecken likt punkter och emblem, beroende på storlek, så svetsas de samtliga ramverken ihop.

Bakgrundsplåt

<img src=

En kantvikt bakgrundsplåt ger en möjlighet att dölja en skadad fasad och kablage på samma gång, genom att fästa bokstäverna på en bakgrundsplåt så ser man varken fasaden bakom eller skruvar från framsidan. Den kantbockade plåten fästes i väggen med hjälp av L-profiler som monteras dit i förhand.

Friliggande

<img src=

Med friliggande bokstäver så ger man ett snyggt och stilfullt intryck, här rekommenderas det att man borrar in och drar igenom elen i väggen istället för att dra från bokstav till bokstav. När man monterar bokstäverna friliggande så kommer de med stift på baksidan samt en borrmall för både stift & el. Ljuslådor monteras alltid som friliggande, dock så skruvas baksidan av ljuslådan direkt in i väggen. Vid friliggande infästning medföljer alltid en borrmall i skala 1:1 med.

Logotyp & Storlek

För att vi ska kunna göra en beräkning på materialåtgång för er skylt så behöver vi en logotyp i något av följande format:

 • .EPS
 • .AI
 • .PDF (Vektoriserad)
En vektoriserad logotyp gör detta möjligt. Följande exempel på EJ vektoriserad logotyp:
 • .JPG
 • .PNG
 • .JPEG

Ladda upp er logotyp (EPS/AI/PDF)

Uppgifter om mått: Ange den maximala ytan skylten ska vara i, inklusive eventuell bakgrundsplåt. Vid kalkylering med bakgrundsplåt så lämnas friyta runt om logotypen till bakgrundsplåtens slut, proportionerligt. Ex. 2000 mm lång bakgrundsplåt, logotypen blir då 1600 mm lång, förutsatt att inte maxhöjden(friytan) blir för liten.

Max Längd på skylten (millimeter)

Max Höjd på skylten (millimeter)

Önskad Djup på skylten

Montageplats

Önskar ni hjälp med montage eller endast frakt?

Ange adress för montage

För att vi ska kunna beräkna ett montagepris så behöver vi se bilder på skyltplats samt dess omgivning, så som hur vi kan stå med stege/skylift, om det är en väg i närheten (om TA-plan krävs) eller om andra hinder finns på plats. För att ladda upp fler bilder, gör följande: Håll nere "Ctrl" knappen och välj sedan nästa bild. Under övrig information, beskriv så mycket som möjligt om montagets utförande.

Ladda upp bilder

Arbetshjöjd (ca i meter)

Ange fasadtyp

Övrig information vid produktion/montage?

Vi finns här för er!