Profilbokstäver

Skyltprofiler

Allmänt om Profilskyltar

Skyltar kan göras i olika utformningar, idag är det vanligaste alternativet Profilbokstäver.

Profilbokstäver är konturskurna bokstäver efter er logotyp, både emblem och text. Sedan svetsas kanter, mellan 40-120mm, fast på grunden och lackas utvändigt i er färg[RAL] och vit invändigt. Fonter/bakstycke skärs sedan ut och passas ihop med bokstavskropp som sedan bestyckas med LED-moduler anpassade för bokstavens djup. Beroende på val av profil så kan man foliera/printa fronten efter er logotyps färger.

Skyltar, Jönköping, Skyltlösningar, Fasadskylt, LEDskylt, belysta skyltar, skylt, profilskylt, profilbokstäver, 3dskyltar

3D bokstäver efter logotyp

Belysta skyltprofiler

Profil 1

Profil 1 är lämplig för bokstäver med stora läsavstånd och har god läsbarhet från sidan med ljusspridning utan avskärmningskanter. Bokstavsprofilen är tillverkad av plåt och monteras mot en ram av metallprofil eller direkt mot fasaden. På bokstavsfronten monteras belysning i valfri lysfärg.

Profil 2

Profil 2 är lämplig för bokstäver med stora läsavstånd och har ett distinkt utseende med avskärmningskanter som riktar ljuset framåt. Bokstavsprofilen är tillverkad av plåt och monteras mot en ram av metallprofil eller direkt mot fasaden. På bokstavsfronten monteras belysning i valfri lysfärg.

Profil 3

Profil 3 är lämplig för mörka logotyper mot ljusa bakgrunder. Belysningen är monterad på baksidan av bokstavskroppen och belyser den bakomliggande fasaden med indirekt ljus. Detta skapar en Corona runt skylten. En skyltlösning av den här typen blir aldrig påträngande i sin framtoning och används med fördel i känsliga omgivningar där till exempel neonskyltar med synliga rör inte får sättas upp. Corona är också ett bra val för inomhusmiljöer och ger en sober effekt med en diskret charm.

Profil 4

Profil 4 är lämplig för logotyper i starka, klara färger. som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas över bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till aluminiumkanten.

Profil 5

Profil 5 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas över bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till plastkanten.

Profil 6

Profil 6 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Skyltens former får en exakt återgivning såväl dag som natt med sidor lackerade i en färg i tydlig kontrast mot fronten. Fronten består av färgat eller vitt akrylglas som är nedfräst och sticker ut ca 3 mm. Skyltlösningen har en bakomliggande belysning och är upplyst ända ut till plastkanten.

Profil 8

Profil 8 är lämplig för logotyper i starka, klara färger som rött, gult, grönt och vitt. Den har mycket god läsbarhet på såväl korta som långa avstånd. Tekniken gör det möjligt att i hög grad vara logotyptrogen i färg och form. Med både front och sidor tillverkade i akryl och invändig LED-belysning avger skylten ljus både framifrån och från sidorna. Skylten monteras på en botten av lackerad aluminium.

LED-Akryl

LED-akryl är lämplig för utrymmen som kräver elegans. Endast 30mm tunn där 50% av skylten lyser framåt, erbjuder den en elegant, stilfull och miljöanpassad skylt. Finns möjlighet i utförande av aluminiumfront, där endast sidor lyser, även med en skuren aluminiumfront så att man ser en tunn kontur runt kanterna.

Profil 00

Lösa reliefbokstäver vanligast av 1,5-2 mm aluminiumplåt som lackeras i valfri RAL-kulör. Alternativa material är mässing, koppar, rostfritt, akryl, PVC, MDF, mm. Profil 00 finns i ett stort antal typsnitt. Kan också utformas i andra konturer: logotyper, figurer, symboler mm. Bokstäverna monteras direkt på fasad eller skena, med eller utan distans. Skruvar skjuts fast i objektets baksida med bultsvets. Objektet monteras vanligtvis på distans, men kan även monteras plant. Skyltarna belyses oftast med spotlights eller ramp.

Profil 01

Lösa reliefbokstäver med bockade kanter vanligast av 1,5-2 mm aluminiumplåt, som lackeras i valfri RAL-kulör. Profil 01 finns i ett stort antal typsnitt. Kan också utformas i andra konturer: logotyper, figurer, symboler mm. Bokstäverna monteras direkt på fasad eller skena, med eller utan distans. Kant svetsas på baksidan av ett plant objekt. Objekten monteras med hjälp av byglar.Skyltarna belyses oftast med spotlights, väggmonterad eller markmonterad.

Passar en ljuslåda bättre?

Skyltar, Jönköping, Skyltlösningar, Fasadskylt, LEDskylt, belysta skyltar, skylt, profilskylt, profilbokstäver, 3dskyltar